Hvilken farve Oil Plus 2C skal jeg bruge for at få det mest naturlige resultat på min træoverflade?

Det kan være en vanskelig proces at vælge den rette farve på dit træbehandlingsprodukt. Nogle populære Oil Plus 2C-farver er Pure, White 5% og Natural. Det er dog ikke alle tre farver, der holder din træoverflade så naturlig som muligt. Vi giver dig nogle tips nedenfor til at hjælpe dig med at træffe et valg, men husk, at du altid skal lave en farveprøve på den pågældende type træ. På den måde får du den mest præcise information om, hvordan en farve vil se ud på din træoverflade.

Farven Pure indeholder ikke noget pigment, men det betyder ikke, at den er transparent. Olien er fremstillet af linolie, og derfor indeholder den naturlig farve, der vil gøre træoverfladens farve mere mættet/mørkere. Nedenfor kan du se et eksempel på, hvordan Oil Plus 2C Pure ser ud på hvidt egetræ. Det øverste højre hjørne er ikke blevet behandlet.

Vil du gerne undgå denne mættende effekt og holde dig tættere på træets naturlige farve? Så vil en farve med pigment være tættere på det ønskede resultat. Farven Natural indeholder et cremet hvidligt/gulligt pigment, der modvirker den naturlige mørkning af hvidt egetræ. Farven White 5% vil også give et mere naturligt resultat.

På hvidt egetræ: venstre - Pure, midte - White 5%, højre - Natural

Vær forsigtig med andre typer træ. Hver farve vil ikke give samme resultat på alle trætyper. Ved rødt egetræ er det f.eks. bedre at bruge Precolor Easy Mint White til at neutralisere de lyserøde/røde toner kombineret med Oil Plus 2C White 5%. Da valnød er en mørk træsort i sig selv, vil farven Pure give det ønskede resultat. Der kan opstå let mørkning, men det er ofte den ønskede effekt.