Teknologi

Den ultimative træbeskyttelse baseret på molekylær binding

Fordelene ved molekylær binding

Rubio® Monocoat er din kontakt til miljøvenlig træbeskyttelse af høj kvalitet. Den avancerede teknologi med molekylær binding, som Rubio® Monocoats funktionalitet er baseret på, gør ikke bare olierne fra Rubio® Monocoat slidstærke, men også yderst økonomiske og brugervenlige.

Olien fra Rubio Monocoat fæstner - på få øjeblikke - til træets øverste mikroner ved at danne molekylær binding til cellulosefibrene (ingen filmdannelse, ingen mætningsmetode). Denne unikke teknologi har i årevis adskilt Rubio Monocoat fra andre træbeskyttelsesprodukter. Vores teknologi har følgende fordele:

 • Et enkelt lag
 • Ingen overlapning
 • Slidstærk beskyttelse
 • Unikke farver
 • 0 % flygtige organiske forbindelser (VOC)
 • Alle typer træ
 • Nem pleje

 

Forskellen i forhold til andre teknologier

Lak

Lak på træ på molekylært niveau

Når du bruger lak, dannes der en film på dit træ, der lettere skaller af over tid. Desuden skal du påføre adskillige lag og slibe mellem lagene. Det giver mere arbejde og større forbrug, og det er mere tidskrævende. Desuden føles træet ikke længere naturligt, hvilket det absolut gør med olierne fra Rubio Monocoat. Og måske det vigtigste af alt: du kan ikke rette fejl. Hvis du alligevel kommer til at lave en fejl, skal du slibe hele laget af lak af og starte forfra.

Traditionel voks og olie

Traditionelle voks og olier på træ på molekylært niveau

Ved brug af traditionel voks og olie trænger produkterne dybt ind i træet. På grund af mætningssystemet kræves også her adskillige lag. Desuden er der i løbet af de første par måneder efter påføringen en risiko for skjolder fra et væltet glas vin, som du ikke kan fjerne bagefter. Her er det også vanskeligt at korrigere fejl, og du kan ende med at have overlapninger imellem de forskellige lag.

Olie fra Rubio Monocoat

Rubio Monocoat olie på træ på molekylært niveau

Den unikke molekylære binding sikrer, at du kun behøver påføre ét lag, og at der aldrig opstår overlapninger. Træet er let at pleje, og det bevarer sit naturlige udseende og føles naturligt, selv når det kombineres med vores mange unikke farver. Dråber og skjolder trænger heller ikke ned i træet, men bliver på overfladen, så de er lette at fjerne. Som prikken over i'et er olierne også særdeles brugervenlige. Du kan også fordele dit træprojekt over flere dage, da produktet ikke laver tydelige startmærker. En sidste fordel er, at disse produkter er baseret på linolie, og de er derfor meget miljøvenlige.

Den ultimative udendørs træbeskyttelse baseret på en innovativ vokscreme

Det seneste produkt fra Rubio Monocoat er ikke en olie, men en innovativ vokscreme. Rubio WoodCream er velegnet til lodrette træoverflader udendørs, og den kan påføres i ét lag, eller med et valgfrit andet lag, hvis du ønsker en mere uigennemsigtig effekt. Cremen sikrer, at træet får intensiv næring, lader træet ånde, bevarer den naturlige fugtbalance og struktur, og den er desuden vandafvisende. Desuden har Rubio WoodCream en selvrensende effekt: vanddråberne løber af træet og tager snavs med sig på vej ned. Den unikke cremestruktur er også meget brugervenlig. Der er ingen risiko for overlapninger og dryp.

Vandafvisende, perlemorsagtig og selvrensende effekt af Rubio WoodCream

Nyskabelse til industrien

LED-hærdning i ét lag

Rubio Monocoat byder også på innovative teknologier til den industrielle sektor. Vi var f.eks. på udkig efter en speciel teknologi til at opnå øjeblikkelig tørring af vores olie. Rubio Monocoat LED-olie er en hårdvoksolie til overfladebehandling af trægulve og møbler, der er særligt udviklet til øjeblikkelig tørring takket være LED-teknologi. Denne olie er desuden baseret på molekylær binding, og kan derfor påføres i et enkelt lag. LED-teknologi har også andre fordele:

 • Miljøvenlig
  • Intet kviksølv
  • Ingen ubehagelig lugt
  • Ingen udledning af drivhusgasser
  • Intet behov for et udsugningsanlæg
 • Lavenergilamper
 • Tidsbesparende
  • Træet hærdes med det samme, og kan derfor gås på
  • Træet kan emballeres med det samme

 LED-olie fra Rubio Monocoat

Unikt brandhæmmende oliesystem

I forbindelse med offentlige bygninger og hotel-, restaurations- og oplevelsesbranchen er det vigtigt at foretage brandsikring. Dette kan man gøre med vores Rubio Monocoat FR Oil System. Dette er nemlig det første brandhæmmende oliesystem med Bfl-s1-certificering til egetræ. Systemet består af 2 faser: en forbehandling med brandhæmmende RMC FR Base og en afsluttende behandling med Rubio Monocoat FR Oil 2C. Produktet er tilgængeligt i alle standardfarver til olie på indendørs træ, og det har to primære fordele:

 • Forskning har vist, at tilstedeværelsen af salt kan reducere effektiviteten af brandhæmmende produkter betydeligt. I modsætning til de fleste brandhæmmende systemer indeholder Rubio Monocoat FR Oil System intet salt, hvilket øger systemets holdbarhed.
 • Ved udviklingen af Rubio Monocoat FR Oil System var formålet at minimere røgudviklingen så meget som muligt. Statistikken viser nemlig, at især røg drastisk reducerer chancen for at redde personer fra brandsituationer. Røgudviklingen ved brug af vores system opnåede s1-klassificering, en klar indikation af, at systemet også er mere sikkert på dette område.

RMC FR Oil System anvendt i kulturcentret

RMC FR Oil System anvendt i kulturcenteret "Leietheater" i Deinze | Farven Pure på egetræ