Slotsgulve renoveret med Rubio Monocoat

Slotsgulve renoveret med Rubio Monocoat

Ter Borcht slottet i Meulebekei Belgien har eksisteret i århundreder. En renovering var derfor stærkt tiltrængt. Gulvene af eg og lærk blev behandlet med Oil Plus 2C i farverne Pure og White 5%.

Slottet

Slottet er fra det 17. århundrede og har gennem årene flere gange været indtaget af fjendtlige tropper. En gennemgribende renovering var derfor ikke bare en unødig luksus. Kommunen købte slottet i 1965, og i dag er der etableret både cateringvirksomhed, mødelokale, kontorer og reception på stedet. For at forberede slottet til de mange besøgende blev gulvene behandlet med Oil Plus 2C.

Behandling af eksisterende og nye gulve

For at kunne restaurere de eksisterende gulve var det nødvendigt først at afmontere parketgulvet. Egepladerne blev taget op, slebet og behandlet med vores Oil Plus 2C Pure. For sildebens egeparketten skulle underlaget først forstærkes og tilrettes, hvorefter parketten blev udskiftet. Gulvet blev herefter behandlet med olie i farven Pure, hvilket gør den efterfølgende vedligeholdelse meget lettere.

Der blev lagt et nyt plankegulv af sibirisk lærketræ. Målet var at opnå et så naturligt resultat som muligt, og i dette tilfælde var det bedst at vælge en farve med hvidt pigment. Valget faldt hurtigt på farven White 5%.

Fra venstre mod højre: egeparket (Oil Plus 2C Pure), sildebens egeparket (Oil Plus 2C Pure), sibirisk lærk (Oil Plus 2C White 5%)

Månedens tip: Større renoveringer af lærketræ

Planlægger du også at renovere og behandle dit gulv med Rubio Monocoat? I så fald er det meget vigtigt at fjerne alle tidligere behandlinger, inden du påfører olien. På den måde bliver det muligt for Oil Plus 2C at binde sig molekylært med træets cellulosefibre. Ved behandling af store overflader som gulve, er det en rigtig god ide at opdele arbejdet i mindre zoner på 5-10 m². Sørg for at behandle kanterne først.

Arbejder du også med lærketræ? Så kan det være en udfordring helt at undgå ridser, da lærk er en forholdsvis blød træsort. Du kan løse problemet ved at påføre WoodPrep på dit lærketræ efter slibning.

Projektnavn: Ter Borcht slottet

Beliggenhed: Meulebeke, Belgien

Produkt: Oil Plus 2C

Farve: White 5%, Pure

Træsorter: Lærk, eg

Bygherre: Geert Van Nieuwerburgh

Arkitekt: Juxta architectuur

Fotograf & copyright: F.C Lama