100% CO₂-neutrale møbler

100% CO₂-neutrale møbler

Nick James Design fra Storbritannien er en møbelsnedker med et stort hjerte for miljøet. Hans snedkerværksted er derfor fuldstændigt CO2-neutralt. Møblerne får desuden en afsluttende behandling med Rubio Monocoat-produkter for at sikre det økologiske aspekt.

Klimaindsatsen

Nick James værdsætter naturen og er derfor engageret i at fremstille 100% CO₂-neutrale møbler. Det gør han ved at geninvestere en del af sit overskud i skovvedligeholdelse og ved at plante et træ for hvert møbel, som hans team fremstiller. Han har desuden købt sit eget stykke skov, hvor han planter nye træer, og hvor han dyrker træ til sin møbelproduktion.

Det siger sig selv, at Nick også har den økologiske vision i sigte, når det kommer til de efterbehandlingsprodukter, som bruges til træmøblerne. Han vælger helt bevidst Oil Plus 2C, fordi den indeholder 0% flygtige organiske forbindelser samt på grund af den nemme påføring, de uendelige kreative muligheder, fødevaresikkerheden og naturligvis vores miljøvenlige tilgang. Selv om farvevalget afhænger af projektet, vælger Nick ofte farven Pure som afsluttende behandling.

Månedens tip: arbejde med en absorberende træsort

Arbejder du med valnød og ønsker at behandle dit træprojekt med Oil Plus 2C? Så er det godt at vide, at valnød er en meget absorberende træsort og således opsuger mere olie. Det anbefales derfor at give olien tilstrækkelig med tid til at trænge ind i træet. Hvor det ellers generelt er bedst at vente et par minutter med at tørre olien væk, er det med valnød bedre at lade olien trække i 15 minutter. Hvis du efter de 15 minutter kan se at overfladen ser tør ud, eller at der er en farveforskel, har du sandsynligvis brugt for lidt olie til denne træsort. For at beskytte træet optimalt og få et ensartet resultat, er det bedst at påføre noget mere olie.

Projektnavn: Nick James Design - 100% CO₂-neutrale møbler

Sted: Newcastle upon Tyne, Storbritannien

Produkt: Oil Plus 2C

Farve: Mist (konsolbord) – Pure (fletbænk; tallerkener, bakker og skeer; opbevaringsbokse til LP-plader og hylder)

Træsorter: Eg (konsolbord), valnød (fletbænk), eg + valnød (tallerkener, bakker og skeer; opbevaringsbokse til LP-plader og hylder)

Fotograf: © Nick James Design