januar måneds projekt Februar 2023

Museet, der ‘skriger’ Rubio Monocoat

Med en samling bestående af 400.000 værker har Nationalmuseet for Kunst i Oslo Norges største samling af kunst, arkitektur og design. Men det er ikke blot muligt at beundre verdensberømte malerier som eksempelvis Edward Munchs “Skriget” på museet. Gulvene, der er behandlet med Rubio Monocoat, er også værd at kigge på!

13.000 m² trægulve

Nationalmuseet blev grundlagt i 2003 i Oslo, og i 2022 blev en ny bygning indviet. Den flotte nye bygning ligger nær havnen og ved siden af Nobels Fredscenter. Bygningen er meget imponerende - og endda større end både Rijksmuseum i Amsterdam og Guggenheim-museet i Bilbao. Til museets samling af verdensberømt kunst hører blandt andet Edward Munchs maleri “Skriget”.

Set i lyset af alt dette (her fjernet komma) var det en stor ære at blive valgt til at beskytte museets trægulve. Rubio Monocoats Oil Plus 2C blev brugt til at behandle ikke mindre end 13.000 m² gulve. De fleste af gulvene fik farven Natural (9.000 m²), og omkring 4.000 m² blev behandlet med farven Pure. Rengøringen foretages med Universal Soap.

Månedens tip: Behandling af store gulvarealer

Museets gulve er store udstillingsområder, og behandlingen af så store arealer bør foretages i zoner af 5 - 10 m². Først behandles kanterne. Gulvarealer i denne størrelse kræver adskillige dåser Oil Plus 2C. Det er derfor vigtigt at blande indholdet af de forskellige dåser godt, for således at opnå et ensartet resultat over hele arealet.

Copyright: Udendørs droneoptagelse af museet og Nobels Fredscenter (hvid bygning) © Iwan Baan

Projektnavn: Nationalmuseet Oslo

Sted: Oslo, Norge

Produkt: Oil Plus 2C, Universal Soap

Farve: Natural - Pure

Trætype: Eg

Gulvleverandør: Hørning Parket AS, Danmark & Parkettgruppen AS, Norge

Rengøring og vedligeholdelse: Iss Facility Services

Ejer: Statsbygg

Fotograf: Dronefoto © Iwan Baan