januar måneds projekt Marts 2023

Upcycling af et 3-personers sæde fra Singapore Airlines med Rubio Monocoat

Upcycling - det er moderne, miljøvenligt og giver unikke resultater, og dermed en trend vi elsker! Roger & Sons har det åbenbart på samme måde, for de har indgået et unikt samarbejde med Singapore Airlines. De har upcyclet originale 3-personers sæder og flytrolleys fra flyselskabet og behandlet dem med Oil Plus 2C.

Udrangeret & genbrugt

NBare fordi nogle Airbus A380 fly bliver udrangeret, betyder det ikke, at de er fortid. Roger & Sons har på unik vis genbrugt seks 3-personers sæder og et par flytrolleys. I et eksklusivt samarbejde med Singapore Airlines har de skabt møbler ved hjælp af lokalt, genbrugt træ fra ”The Local Tree Project”. Projektet handler om at restaurere gamle træstammer fældet i Singapore, så her er der i virkeligheden tale om dobbelt genbrug!

Rubio Monocoats Oil Plus 2C blev brugt til at beskytte møblerne, så de bliver modstandsdygtige og i stand til at holde længe i deres nye liv.

Månedens tip: Sådan upcycler du træ

Er du selv i gang med et upcyclingprojekt, som du ønsker at behandle med vores Rubio Monocoat olie? Så er det vigtigt, at du sliber træet og dermed sikrer molekylær binding mellem træet og olien.

Første trin i processen er at sikre, at det rent faktisk er muligt at slibe træet tilstrækkeligt. Er trælaget tykt nok til slibning? Er træet massivt, eller er der tale om træfiner? Hvis det sidste er tilfældet, kan det være svært at slibe det tilstrækkeligt, og der er risiko for overslibning.

Er træet egnet til slibning? Så er det lettest at begynde slibningen med et groft slibepapir, for eksempel korn 40 til 60. På den måde fjerner du på effektiv vis de fleste rester fra tidligere behandlinger. Når du har slebet træet tilstrækkeligt, kan du skifte til mere finkornede slibepapir. De finere slibepapirer gør det muligt at fjerne de ridser, som du tidligere har lavet. Du vil i den forbindelse allerede opnå flotte resultater med korn 80, men vi anbefaler, at du slutter af med korn 100 til 120 for et optimalt resultat.

Projektnavn: Upcyclingprojektet

Sted: Singapore

Produkt: Oil Plus 2C

Farve: Pure

Trætype: Afrikansk mahogni (Khaya)

Mange tak til: Roger & Sons, Singapore Airlines (SIA)

Copyright: Roger & Sons