MÅNEDENS PROJEKT november 2022

Synagoge fra 1893 renoveret med Rubio Monocoat

Synagogen Shomre Hadas eller Dutch Synagogue blev bygget i 1893 og var den første store synagoge i Antwerpen (Belgien). Grundet stabiliseringsarbejde var det nødvendigt at skifte den originale parket ud. Den nye parket blev beskyttet med et lag Oil Plus 2C.

Ny sildebensparket

Parketten i synagogen måtte brydes op, fordi der var blevet udført stabiliseringsarbejde. Bema’en var det eneste sted, hvor den originale parket kunne bibeholdes. Parketspecialist Luc De Pauw tog udgangspunkt i et nyt afretningslag med mosaik-underparket ovenpå og tilpassede størrelsen på det nye sildeben derefter. Sildebenet i førsteklasses kvalitet er leveret af Kerkhofs fra Peer.

I alt omfattede dette projekt hele 400 m² egetræssildeben. For at beskytte og farve denne overflade i ét lag, valgte de Oil Plus 2C i farven Oak.

Månedens tip: Placer din farveprøve direkte på det færdiglagte gulv

Farveprøverne blev udarbejdet af Rubio Monocoats laboratorium og derefter påført direkte på det nylagte gulv. På denne måde undgår du enhver farveforskel mellem en løs prøve og den faktiske farve på gulvet. En sådan farveforskel kan opstå på grund af selve træet eller eksterne faktorer som belysning.

Testning af farveprøverne

Project name: Synagoge Shomre Hadas

Location: Antwerp, Belgium

Product: Oil Plus 2C

Colour: Oak

Wood Type: Oak Prime

Flooring: Luc De Pauw (Parket De Pauw)

Photographer: © AF-Fotografie